Wat vind je op de Pearson XTRA websites?

Pearson XTRA is de naam van de studiewebsites die Pearson Benelux aanbiedt bij een groot aantal studieboeken. De websites bevatten aanvullend studie- en oefenmateriaal voor studenten. Hieronder een overzicht van wat je kunt verwachten:

Elke Pearson XTRA website bevat

eText Dit is een volledige digitale versie van het studieboek. Je kunt er bovendien in zoeken op trefwoord, belangrijke onderdelen markeren, je eigen notities maken en weblinks toevoegen.
Vragen In dit onderdeel vind je vragen en oefeningen om jezelf te testen of je de stof uit het boek beheerst. Afhankelijk van de uitgave zijn dit bijvoorbeeld multiple choicevragen of invuloefeningen. In sommige gevallen wordt zelfs feedback gegeven.
begrippentrainer Dit is een oefenmodule die je helpt bij het leren van de belangrijkste begrippen uit je studieboek en hun betekenis. Je kunt alles tegelijk oefenen, maar ook zelf die begrippen selecteren die je moeilijk vindt.
beeldbank In de beeldbank vind je een verzameling van alle figuren en tabellen uit het boek. Je kunt ze gebruiken voor presentaties of opdrachten en scripties.


Extra op Pearson XTRA

Naast de standaardonderdelen van Pearson XTRA zijn veel websites uitgebreid. De extra's variëren per uitgave; er is steeds gekozen voor wat het best past bij het onderwerp van jouw boek! De meest voorkomende aanvullingen die zijn:

cases Aanvullend en verdiepend casemateriaal, waarmee je de theorie uit het boek kunt toepassen op de praktijk.
artikelen Bieden actualiteit, verdieping en inzicht in praktische gevolgen van de theorie uit het boek.
uitwerkingen De uitwerkingen van zowel cases en opdrachten in het boek als op de website.
links Overzicht van nuttige websites in relatie tot de lesstof.
video-opdrachten Praktijksituaties in videobeelden met opdrachten vertalen de theorie naar de praktijk.
animaties Visualiseren lastige concepten in de technische boeken.
audio Audiofragmenten bij oefeningen uit het boek.
discussie en praktijk Uitgebreide opdrachten, discussievraagstukken en praktijkvragen.
focus Biedt verdieping rondom bepaalde thema’s, zoals ethiek.
self-assessmentpakket Grote hoeveelheid zelfbeoordelingstests (indviduele-, groeps- en organisatievaardigheden) met uitleg.

Voor sommige boeken is ook heel specifiek materiaal beschikbaar. Zo beschikt Principes van marketing over een volledige videocursus (Marketing in Practice) en bevat Anatomie en fysiologie, een inleiding een botten- en spierentrainer. Zo verschaft elke Pearson XTRA site precies wat je in dat geval nodig hebt!

Er is overigens ook materiaal voor je docent beschikbaar. Je docent heeft echter een aparte registratiecode, die hem toegang geeft tot een beschermde omgeving. Je kunt hier dus zelf niet bij!

Hoe krijg je toegang tot Pearson XTRA?

Als je een uitgave van Pearson Benelux aanschaft in de (internet)boekhandel wordt een toegangscode meegeleverd. Zoek vervolgens je XTRA boek op deze website en selecteer je boek. Je wordt dan gelinkt naar de bijbehorende XTRA site. Je kunt je vervolgens registreren en inloggen en aan de slag.

Heb je vragen over Pearson XTRA?

Wanneer je vragen hebt over Pearson XTRA, ga dan eerst naar Help. Hier vind je antwoord op de meeste vragen.